به مرکز فیتنس و تندرستی دکتر ورزش خوش آمدید

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
موانع ذهنی و روانی کاهش وزن

با موانع ذهنی و روانی کاهش وزن آشنا شوید

در این مقاله از مجله باشگاه دکتر ورزش قصد داریم سری به کتاب مبارزه با چاقی نوشته دکتر سعید مخلصی بزنیم و با موانع ذهنی و روانی کاهش وزن آشنا شویم.

احتمالاً تا به حال با افرادی مواجه شده‌اید که پس از چندین دهه استعمال دخانیات و ناتوانی در ترک آن، بعد از جان سالم بدر بردن از یک حمله‌ی قلبی، ناگهان و برای همیشه دخانیات را کنار می‌گذارند. کاری که سالیان سال در انجام آن ناتوان بوده‌اند. دلیل آن ناتوانی‌ها ضعف اراده یا چیزی شبیه به آن نبوده است و دلیل این توانایی در ترک کامل دخانیات هم تقویت ناگهانی نیروی اراده نیست. چیزی که بعد از چندین سال یک نفر را مجبور به ترک سیگار می‌کند، جدی گرفتن خطرات و عوارض ناشی از سیگار کشیدن است. در مورد چاقی هم درست همین حالت وجود دارد. اولین مانع کاهش وزن جدی نگرفتن بیماری چاقی است. بسیاری از افراد چاق هنوز هیچ قصدی برای کاهش وزن ندارند و ظاهراً از شرایط بدنی خود کاملاً راضی هستند. این افراد بیماری خود را جدی نگرفته‌اند.

 

6 دلیل که ممکن است چاق باشید و قصد کاهش وزن نداشته باشید

 

1-هنوز عوارض چاقی به سراغ‌تان نیامده است

شاید هنوز جوان هستید و یا سابقه‌ی چاقی شما به حدی نرسیده است که دچار عوارض چاقی شده باشید و هنوز باور ندارید که این بیماری می‌تواند عمر شما را کوتاه کند. باید گفت خوش‌شانس هستید که هنوز به عوارض چاقی دچار نشده‌اید و می‌توانید راحت‌تر وزن کم کنید. اما در صورتی که با همین روند پیش بروید قطعاً دیر یا زود به این عوارض دچار می‌شوید. ضمن اینکه بعضی از عوارض چاقی مثل سکته‌های قلبی و مغزی ممکن است کاملاً به صورت ناگهانی بروز پیدا کنند و شما را غافلگیر کنند. به هر حال پیشنهاد می‌دهم هر شش ماه، یک آزمایش کامل بدهید تا در صورت بروز هرگونه مشکل مرتبط با چاقی به موقع از آن مطلع شوید.

پیشنهاد می‌شود : هرآنچه در مورد چاقی باید بدانید

 

2-به دنبال علل دیگری هستید

شاید هم به عوارض چاقی دچارید اما ترجیح می‌دهید علت‌های دیگری را برای بیماری‌هایی که به آنها مبتلا هستید پیدا کنید و به دنبال راه‌های درمانی دیگری باشید که ظاهراً سادهتر هستند. اما مطمئن باشید تاثیری که کاهش وزن بر بهبود سلامتی شما می‌گذارد توسط هیچ دارویی حاصل نخواهد شد.

 

3-تعلل در شروع کردن

بعضی افراد چاق کاملاً از عوارض چاقی مطلع هستند، به بسیاری از این عوارض هم دچارند و می‌دانند باید وزن کم کنند اما هنوز تصمیم به این کار نگرفته‌اند. این افراد تصور می‌کنند، فرقی ندارد امروز شروع کنند یا یک سال دیگر یا پنج سال دیگر، فقط می‌دانند که روزی باید شروع کنند به وزن کم کردن. اگر جزو این دسته از افراد هستید بدانید که هر یک روزی که دیرتر شروع به کاهش وزن کنید چندین روز از عمر شما کم خواهد شد و باید کاهش وزن را جزو اولویت‌های اصلی زندگی خود قرار دهید.

 

4-کیفیت بالاتر از کمیت

شاید هم اعتقاد دارید کیفیت زندگی مهم‌تر از کمیت آن است و چند سال بیشتر عمر کردن ارزش دوری کردن از لذت غذاهای خوشمزه و سختی کشیدن‌های ناشی از رژیم غذایی و ورزش کردن را ندارد. اگر جزو این دسته از افراد هستید، این نگاه حکیمانه‌ی شما به زندگی قابل تحسین است اما متأسفانه تنها عارضه‌ی چاقی مرگ زودهنگام نیست. قطعاً زندگی در شرایطی که یک پای شما بر اثر دیابت قطع شده باشد، یا بخشی از بدن شما به دلیل سکته‌ی مغزی فلج شده باشد، یا زانودرد و کمردرد شما را آزار بدهد و روزی چند نوع داروی مختلف مصرف کنید، با کیفیت‌تر از یک زندگی سالم و به دور از پرخوری و بی‌تحرکی و با طول عمر بیشتر نیست.

بنابراین قدم اول برای اینکه بتوانید در مبارزه با چاقی پیروز شوید، این است که حریف خود را دستکم نگیرید و با تمام قوا در برابر آن قرار بگیرید. در این صورت شانس پیروزی شما بسیار بیشتر خواهد بود.

 

5-قطعی نبودن تصمیم برای کاهش وزن

اگر پشت تصمیمی که برای تغییر در وضعیت ظاهری و سلامتی خود گرفته‌اید اراده‌ی کافی وجود نداشته باشد، با هر بهانه و مشکلی و در واقع با هر تلنگری از مسیر صحیح خارج می‌شوید و نه‌تنها وزن کم نمی‌کنید، بلکه سرخوردگی حاصل از این شکست شما را از تلاش‌های بعدی برای کاهش وزن نیز باز می‌دارد. اراده‌ی ضعیف باعث می‌شود پایبندی کافی به یک رژیم غذایی نداشته باشید، از ورزش و فعالیت بدنی منظم سر باز زنید و در رعایت هر آنچه برای کاهش وزن باید رعایت کنید کوتاهی کنید. 

در واقع آنچه که باعث می‌شود بتوانید از خوردن غذاهای محبوب‌تان دست بکشید و در برنامه‌ی روزانه‌ی خود زمانی برای ورزش کردن در نظر بگیرید، و به دنبال برطرف کردن مشکلاتی باشید که باعث افزایش وزن شما شده‌اند، جدی بودن شما در تصمیمی است که گرفته‌اید. وقتی تصمیم شما قطعی باشد، اراده، تلاش و پشتکار بیشتری به خرج می‌دهید و احتمال موفقیت شما بیشتر خواهد شد.

پیشنهاد می‌شود : مزایا و معایب جراحی بای‌پس معده

 

6-عدم وجود آمادگی ذهنی و روانی

اگر به بیماری چاقی مبتلا هستید باید بدانید ممکن است در راه درمان این بیماری با مشکلاتی مواجه شوید. بعضی از این مشکلات به راحتی برطرف می‌شوند و برای رفع برخی دیگر نیاز به تلاش بیشتری دارید. مسلماً وقتی تصمیم می‌گیرید وزن کم کنید، باید یک‌سری محدودیت‌ها را تحمل کنید، از برخی لذت‌ها محروم شوید، و زحماتی را متقبل شوید. این شرایط برای رسیدن به هر هدف بزرگی وجود دارد و هیچ هدف بزرگی بدون زحمت و سختی کشیدن محقق نخواهد شد. اگر آمادگی ذهنی و روانی کافی برای تحمل سختی‌های مبارزه با چاقی را نداشته باشید، در این مبارزه پیروز نخواهید شد.

 

چگونه قدمی بزرگ در راه مبارزه با چاقی برداریم

 

موانع ذهنی و روانی کاهش وزن

 

اکنون که متوجه شده‌اید با یک حریف جدی روبرو هستید، بزرگترین قدمی که باید برای مبارزه با چاقی بردارید، تصمیم به شروع کردن است. تصمیمی که نیاز به یک اراده‌ی قوی و مستمر دارد. شاید بتوان گفت اصلی‌ترین دلیل برای اینکه وزنتان کم نمی‌شود قطعی نبودن تصمیم شما برای کاهش وزن است.

کاهش وزن و تناسب اندام یک هدف بزرگ است که برای شما دستاوردی بزرگ به نام سلامتی را به ارمغان خواهد آورد. پس طبیعی است که برای رسیدن به آن هزینه کنید و زحمت بکشید. این هزینه میتواند شامل هزینه‌ی مالی، صرف زمان، گذشتن از برخی علایق و تحمل برخی سختی‌ها باشد. قبل از ورود به مسیر کاهش وزن باید خود را برای تقبل این هزینه‌ها آماده کنید و با آمادگی ذهنی کامل وارد این مسیر شوید. 

پیشنهاد می‌شود : تاثیر شکر بر چاقی

ممکن است گرسنگی بکشید، ممکن است مجبور شوید برخی کارهای نیمه‌ضروری را به تعویق بی‌اندازید، ممکن است به دلیل یک سرماخوردگی چند روزی نتوانید ورزش کنید، ممکن است چند روزی آنقدر مشغله‌های شما زیاد شوند که زمان برای ورزش کردن پیدا نکنید، ممکن است استرس‌های فراوان پایبندی شما به برنامه‌ها را ضعیف کنند،ممکن است به دلایل مختلف کاهش وزن شما دچار توقف شود، و خلاصه ممکن است موانع متعددی سر راه شما قرار بگیرند. اگر خود را برای رویارویی با این موانع آماده نکرده باشید بدون شک شکست می‌خورید.

اما اگر آمادگی ذهنی کافی را داشته باشید، در صورت بروز هر یک از این موانع، به جای دلسرد شدن و پا پس کشیدن، تلاش می‌کنید تا هرچه سریع‌تر مشکلات و موانع را از سر راه خود بردارید و به ادامه‌ی مسیر بپردازید.

آمادگی روانی یکی از عوامل کلیدی درمان چاقی است. افرادی که آمادگی روانی کافی برای کاهش وزن را ندارند بیشتر اتفاقات را خارج از کنترل خود می‌بینند، اعتمادبه‌نفس پایین‌تری دارند و از انگیزه‌ی کافی برای رسیدن به تناسب اندام برخوردار نیستند. اما افرادی که آمادگی روانی بالایی دارند با انگیزه‌تر و مصمم‌تر هستند و تمام مشکلات را حل‌شدنی می‌بینند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button