به مرکز فیتنس و تندرستی دکتر ورزش خوش آمدید

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
بررسی نکات جدول تغذیه

جدول حقایق تغذیه‌ای | میزان مصرف در هر وعده‌ی غذایی

در این مقاله از مجله باشگاه دکتر ورزش قصد داریم سری به کتاب مبارزه با چاقی نوشته دکتر سعید مخلصی بزنیم و با جدول حقایق تغذیه‎‌ای و نکات مربوط به آن آشنا شویم.

برای اجرای یک استراتژی تغذی‌ه­ای گام اول این است که بدانیم هر ماده‌­ی غذایی که می­‌خوریم شامل چه مقدار انرژی و مواد مغذی است. در پیوست ۱ کتاب اطلاعات نسبتاً کاملی در مورد میزان انرژی و درشت مغذی­‌های موجود در مواد غذایی مختلف ارائه شده است. اما در مورد مواد غذایی بسته­‌بندی شده، بهترین کار مطالعه‌­ی دقیق جدول حقایق تغذیه­‌ای است.

گاهی اوقات بی‌­توجهی به جدول حقایق تغذیه­‌ای باعث می­‌شود ناخواسته انرژی، قند یا چربی دریافتی ما بیشتر از مقدار تعیین شده باشد و در مسیر کاهش وزن دچار مشکل شویم. به طور مثال شکر نوعی کربوهیدرات تک قندی با شاخص قندی بالا است که به سرعت جذب بدن می­‌شود و در صورتی که به عنوان انرژی مصرف نشود به عنوان چربی ذخیره می­‌شود. حذف شکر و به طور کلی محدود کردن مصرف قندهای ساده یکی از ابتدایی‌­ترین و معمول­‌ترین اقداماتی است که برای کاهش وزن انجام می­‌شود. اما منظور از حذف شکر این نیست که شما صرفاً شکر نخورید. بسیاری از خوراکی­‌هایی که در طول روز مصرف می­‌کنیم حاوی قندهای ساده هستند

 

پیشنهاد می‌شود : تاثیر شکر بر چاقی

بررسی نکات جدول تغذیه

بسیاری از افراد شکر نمی­‌خورند اما سس گوجه فرنگی، ژله، آبمیوه­، کره‌­ی بادام زمینی و انواع طعم دهنده­‌ها را در طول روز می­‌خورند، غافل از اینکه تمام این مواد غذایی حاوی قندهای ساده هستند و می­‌توانند به راحتی کاهش وزن را با شکست روبرو کنند. حتی آبمیوه­‌های صددرصد طبیعی هم حاوی مقادیر بالایی از قندهای ساده هستند.

همین اشتباه در مورد میزان چربی مواد غذایی نیز رخ می­‌دهد. بنابراین باید حین خرید و مصرف مواد غذایی گوناگون جدول حقایق تغذیه­‌ای را به دقت مطالعه کنید تا از میزان کالری، قند و چربی موجود در مواد غذایی مختلف آگاه شوید.

در شکل زیر جدول حقایق تغذیه‌­ای مربوط به یک ماده­‌ی غذایی را مشاهده می­‌کنید.

 

پیشنهاد می‌شود : هرآنچه در مورد چاقی باید بدانید

 

میزان مصرف در هر وعده (Serving Size)

اطلاعات مربوط به میزان انرژی و مواد مغذی بر اساس میزان مصرف در هر وعده ارائه می‌­شود. در شکل 35 یک وعده از ماده­‌ی غذایی مورد نظر 286 گرم در نظر گرفته شده است. یعنی تمام اطلاعات تغذیه­‌ا‌‌ی بر اساس مصرف 286 گرم از این ماده‌­ی غذایی درج شده است.

 

تعداد وعده (Serving Per Container)

نشان­‌دهنده‌­ی این است که در بسته­‌بندی ماده­‌ی غذایی مورد نظر بر اساس میزان در نظر گرفته شده در هر وعده، کلاً چند وعده وجود دارد.

 

کالری حاصل از چربی (Calories from fat)

نشان می‌­دهد چه مقدار از کل کالری ماده­‌ی غذایی، از چربی­‌ها تامین شده است.

 

پیشنهاد می‌شود : مزایا و معایب جراحی بای‌پس معده

 

درصد ارزش روزانه (%Daily Value)

عددی تقریبی است که نشان می­دهد با مصرف یک وعده از ماده­‌ی غذایی مورد نظر، چند درصد از هر یک از مواد مغذی مورد نیاز بدن در طول روز را دریافت کرده­‌ایم. برای محاسبه­‌ی درصد ارزش روزانه، انرژی دریافتی روزانه 2000 کالری در نظر گرفته می‌­شود. به طور مثال در شکل 35 با مصرف یک وعده از این ماده‌­ی غذایی، 18 درصد از چربی و 80 درصد از ویتامین C مورد نیاز بدن در طول روز را دریافت می­‌کنید.

در رژیم­‌های کاهش وزن ممکن است درصد درشت­‌مغذ‌‌ی­‌های دریافتی نسبت به شرایط عادی تغییر کند که در آن صورت نمی‌­توانید درصد ارزش روزانه­‌ی درج شده در جدول حقایق تغذیه­‌ای را ملاک قرار دهید.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button