به مرکز فیتنس و تندرستی دکتر ورزش خوش آمدید

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
بایدها و نبایدهای ورزش سالمندان

بایدها و نبایدهای ورزش سالمندان

در این مقاله از سری مقالات مجله سلامتی دکتر ورزش قصد داریم به بایدها و نبایدهای ورزش سالمندان بپردازیم ،برای همین نیاز است که یک تعریف کلی از دوران سالمندی داشته باشیم و بهترین نکات را در خصوص ورزش سالمندان بررسی کنیم ببینیم چه کارهایی در این دوران خطرناک و چه کارهایی مفید است.لطفا پس از خواندن این مقاله نظرات خودتون رو با ما به اشتراک بذارید.

سن سالمندی

دوران زندگی انسان به طور کلی شامل نوزادی، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی است.
سازمان بهداشت جهانی میان سالی را سنین 45 تا 64 سال و سالمندی را سن بالای 65 سال تعریف میکند. طبق این تعریف افراد 65 تا 74 ساله سالمند جوان، 75 تا 84 ساله سالمند میان سال و افراد بالای 85 سال سالمند مسن محسوب میشوند.

تعریف جدید سالمندی

اما به تازگی تعریف جدیدی از سالمندی و سالخوردگی بیان شده است که در آن سن بیولوژیکی یا سن سلامتی عاملی تعیین کننده در میزان سالخوردگی هر فرد محسوب میشود.
طبق این تعریف، وضعیت سلامتی عمومی، سلامت استخوان ها و مفاصل، سلامت قلب و عروق، استقلال عملکردی، آمادگی جسمانی و شرایط ابتلا به بیماری های مزمن مثل دیابت، فشار خون، آرتروز، افسردگی، آلزایمر و … تعیین کننده سن سلامتی شما هستند.
به لحاظ لغوی، سالمندی به عنوان یک دوره سنی و سالخوردگی به عنوان یک عارضه ناشی از سالمندی تعریف میشود. ممکن است یک سالمند جوان یا حتی یک فرد میان سال در اثر سبک زندگی نامطلوب دچارعوارض سالخوردگی شود و یا یک سالمند مسن هیچ یک از علائم سالخوردگی را نداشته باشد.

آنچه در تعیین سن سلامتی و برخورداری از یک دوره سالمندی سالم اهمیت دارد، سبک زندگی شماست.
اگر بیش از 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشید، عضلات بدن خود را تقویت کنید، ‌آمادگی قلبی و انعطاف پذیری مناسبی داشته باشید و با تغذیه سالم وزن خود را در یک دامنه مطلوب حفظ کنید، میتوانید سن سلامتی خود را کاهش دهید و از یک سالمندی سالم لذت ببرید.

ورزش سالمندان -4 نکته مهم در ورزش سالمندان

نکات مهم در برنامه های ورزش سالمندان:

1-بیان کامل آسیب ها قبل از ورزش

 قبل از شروع ورزش در سالمندی، محدودیت های خود را بشناسید و به مربی خود اطلاع دهید. زانو درد، کمر درد، ضعف عضلانی، خشکی بدن، خستگی، و انواع دیگر مشکلات جسمانی، هیچ یک نمیتوانند باعث ممنوعیت ورزش برای سالمندان شوند. مربی ورزش سالمندان با شناخت محدودیت های شما ورزش های مناسب برای سالمندان را متناسب با شرایط جسمانی شما برایتان تجویز میکند.

2-برای پیشرفت در ورزش به خودتان زمان کافی دهید

یکی دیگر از موارد از بایدها و نبایدهای ورزش سالمندان صبوری در ورزش است، آهسته و پیوسته پیش بروید. تمرینات ورزشی سالمندان باید طوری طراحی شوند که کمترین ریسک آسیب دیدگی در اجرای آنها وجود داشته باشد. انتظار پیشرفت سریع و تغییرات ناگهانی باعث میشود تمریناتی را انجام دهید که برای شما سنگین هستند و شما را در معرض آسیب دیدگی قرار میدهند. آنچه در نتیجه گیری و بهبود آمادگی جسمانی سالمندان موثر است، پیوستگی وتداوم تمرینات است نه شدت بالای تمرین.

3-احساس درد یک نشانه است ،به مربی اطلاع دهید

 به صدای بدن خود گوش کنید. تمرینات ورزشی ممکن است شما را خسته کنند اما نباید باعث ایجاد درد و آزردگی شوند. احساس درد حین اجرای تمرین نشانه ای برای توقف تمرین است. ممکن است تمرین را به درستی اجرا نکرده باشید یا تمرینی که انجام میدهید برای شما مناسب نباشد. در این صورت بعد از مشورت با مربی ورزش سالمندان و بررسی علل درد، به تمرینات خود ادامه دید.

4-تحرک داشته باشید ،حتی کم!

 هر حرکتی بهتر از حرکت نکردن است. هیچ شرایطی (به جز شرایط حاد مثل بیمار شدن) نباید شما را به طور کامل بی تحرک کند. بی تمرینی و بی تحرکی طولانی مدت، مزیت هایی را که در گذشته بدست آوردید از بین میبرد.

 

کلام آخر
تا اینجا بایدها و نبایدهای ورزش سالمندان را باهم بررسی کردیم تا از ناتوانی جسمانی ناشی از سالخوردگی  آنها را از نظر جسمی، روانی و حتی ذهنی جلوگیری کنیم.سالمندان سرمایه های گرانبهای عاطفی و اجتماعی هستند بی تحرکی در سالمندان منجر به ایجاد ضعف عضلانی، کاهش انعطاف پذیری، افت سیستم قلبی تنفسی و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن همچون دیابت، فشار خون، سرطان، آرتروز و آسیب های استخوانی، افسردگی، عدم استقلال حرکتی و افزایش احتمال بروز مشکلات مرتبط با زوال عقل یا دمانس از جمله الزیمر میشود و نهایتاً انزوای اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی این گوهران گرانبها را در پی خواهد داشت.این در حالی است که سالمندان با انجام تمرینات ورزشی منظم میتوانند نشانه های سالخوردگی را به تعویق بیاندازند و از تمام عوارض ناشی از بی تحرکی و افزایش سن پیشگیری کنند.

دریافت مشاوره ورزش برای سالمندان

برای دریافت برنامه تمرین سالمندان و شرکت در کلاس های اختصاصی ورزش سالمندان که به دو صورت ورزش سالمندان در خانه و کلاس ورزش سالمندان در باشگاه تندرستی دکتر ورزش انجام میشوند، با ما تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره ورزش سالمندان نام و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.

فرم مشاوره

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button